Jednoduchý recept

Plněný celer v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52293

Ingredience

2 ks Celer bulvový
1 dl Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
9% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 385 mg
26% Bílkoviny 15 g

Plněný celer v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

2

Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

3

V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko.

4

V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout.

5

Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept