Plněný celer v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný celer v pivním těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52293 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
40 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
80 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 571,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 968,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný celer v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Sýr najemno nastrouháme, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. |
2 | Celer oškrábeme, omyjeme a krátce ho povaříme v osolené vodě. Pak ho vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | V misce si z piva, polohrubé mouky, vajíčka a soli vymícháme hladké těstíčko. |
4 | V malém rendlíku si rozpustíme máslo a poté ji zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme mléko a necháme ho přejít varem. Přidáme k ní nastrouhaný sýr, jemně nasekanou petrželku, podle chuti pepř a sůl, dobře ji promícháme a necháme vychladnout. |
5 | Připravenou vychladlou nádivkou spojíme vždy dva plátky celeru, obalíme je v připraveném pivním těstíčku, osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.