Třešňová marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52311 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1,5 ks | Grapefruity |
30 ml | Pektogel |
1 kg | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 269,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Grapefruity mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pektogel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňová marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, vypeckujeme a ponorným mixérem je trochu rozmačkáme. Oloupeme grapefruity, nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Na mírném ohni, spolu s připravenými třešněmi za stálého míchání zahříváme do bodu varu. Povaříme ještě 15 minut a přisypeme cukr. |
2 | Pektogel smícháme se dvěma lžícemi cukru, přidáme do směsi a stálým mícháním povaříme 5 minut, aby se rozpustil Pektogel. Nakonec marmeládu dochutíme griotkou, zamícháme a ihned stáhneme z ohně. |
3 | Hotovou, ještě teplou marmeládu naplníme do sklenic, které zavíčkujeme, obrátíme je na pár minut víčky dolu. Potom je opět obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné a tmavé místo. |
Poznámka
Sklenice obrácené víčky dolu nenecháváme dlouho. Z toho důvodu, aby se marmeláda nenalepila na víčka.