Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52402 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kg | Kukuřice |
2 ks | Mrkev kořen |
20 g | Nové koření celé |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Paprika červená |
20 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Nové koření celé, Paprika červená, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně. |
2 | Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. |
3 | Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře. |
4 | Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut. |
5 | Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu.