Červený čočkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený čočkový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52471 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Čočka červená |
10 g | Estragon |
5 g | Hořčice |
40 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
7 g | Sůl |
40 ml | Víno červené |
1 dl | Vývar zeleninový |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 406,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka červená, Estragon, Ocet vinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený čočkový salát postup přípravy receptu:
1 | Čočku nasypeme do síta a dobře propláchneme studenou vodou. Nasypeme do hrnce a zalijeme 1dl vývaru a na mírném ohni necháme vařit asi 10 minut. Zbylou tekutinu slijeme a čočku zakryjeme. V míse smícháme ocet s vínem, worcestrem a hořčicí, přidáme najemno nasekanou cibuli, estragon a petrželovou nať a promícháme s ještě teplou čočkou. Dosolíme, opepříme a necháme vychladnout. |