Vejce s paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s paštikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52483 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
30 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Paštika játrová |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 329,1mg |
Draslík | 148,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Mandle, Paštika játrová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s paštikou postup přípravy receptu:
1 | Šest umytých vajec vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme. Oloupaná vejce podélně přepůlíme. |
2 | Do misky prolisujeme játrovou paštiku, přidáme máslo, půl lžičky soli, špetku chilli koření a vše metlou utřeme dohladka. |
3 | Tuto směs navršíme trubičkou ozdobně na vejce. |
4 | Oloupané mandle nasekáme nahrubo a se 0,5 lžičkou soli dorůžova upražíme na suché pánvi. Vejce jimi pak posypeme. |