Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52617 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
100 g | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Comté |
Na šlehačku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Na lívanečky | |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
70 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 198,7mg |
Draslík | 251,1mg |
Vláknina | 942,7mg |
Vitamín A | 250,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 620,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Sůl, Máta, Sůl, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Comté, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívanečky s okurkou a mátovou šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do smetany vložíme opláchnuté a okapané lístky máty, přivedeme k varu a odstavíme. Po vychladnutí necháme vychladit v chladničce |
2 | Lívanečky připravíme smícháním rozšlehaného žloutku s cukrem, moukou, kypřicím práškem, mlékem, solí a pevným sněhem z bílku. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. |
3 | Okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky. Ze smetany odstraníme mátu a ušleháme se ztužovačem, solí a pepřem. |
4 | Na lívanečky položíme střídavě plátky okurky, sýra a šlehačku. Ihned podáváme. |