Hranolky z batátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hranolky z batátů
Zdravý recept
Hranolky z batátů
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52699 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory sladké (Batáty) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
6% Sacharidy 20 g
80% Tuky 60 g
11% Sodík 224 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 394,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Hranolky z batátů postup přípravy receptu:
1 | Batáty oloupeme, opláchneme a necháme okapat. Poté nakrájíme na hranolky, které smažíme v oleji ve fritovacím hrnci zahřátém na teplotu 130 °C zhruba 3 minuty. |
2 | Hranolky vyjmeme z oleje, zahřejeme olej na 180 °C a smažíme ještě minutu, osolíme a hned podáváme. |