Recept

Trhanovské borůvkové lívance

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52734

Ingredience

300 g Borůvky
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 dl Olej slunečnicový
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
Těsto
10 g Cukr moučkový
10 g Droždí
5 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
22% Sacharidy 80 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 248 mg
31% Bílkoviny 18 g

Trhanovské borůvkové lívance postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.

2

Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.

3

Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept