Pečené klobásy sterilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené klobásy sterilované
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Klobása vepřová |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 090kJ
0% Sacharidy 0 g
62% Tuky 47 g
47% Sodík 941 mg
32% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 95,4mg |
Draslík | 384,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené klobásy sterilované postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme klobásy a zvolna upečeme. Nakrájíme na kousky a rozdělíme do sklenic. Zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.