Bazalkový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkový ocet
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52767 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
20 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 l | Ocet jablečný |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 12 kcal
Kilojoule 50kJ
0% Sacharidy 1 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 743,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,5mg |
Vláknina | 63,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Bazalkový ocet postup přípravy receptu:
1 | Do lahve s jablečným octem vložíme opláchnuté lístky bazalky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme ho do lahve. |
2 | Lahev uzavřeme, necháme na teplém místě v kuchyni. |
Poznámka
Bazalkový ocet je vhodný na dochucení luštěninových, ale také zeleninových salátu.