Mangový krém na zmrzliny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangový krém na zmrzliny
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52780 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Mango |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
1 balení | Želatina čirá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 906,0mg |
Vitamín A | 191,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Mango, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina čirá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mangový krém na zmrzliny postup přípravy receptu:
1 | Vykrojíme dužinu z manga a vložíme ji spolu s cukrem, citronovou šťávou a vínem do mixéru. Pořádně zamícháme, aby nezůstaly v krému hrudky cukru. |
2 | 6 lžic dáme stranou, zbytek přelijeme do misky. Želatinu smícháme s vodou dle návodu, přidáme do mísy a dáme do chladu. Mezitím si vyšleháme šlehačku a ještě než nám krém v míse úplně ztuhne, vmícháme šlehačku do směsi v misce. |
3 | Necháme vše 15 minut odležet v ledničce, poté ztuhlou směs dáme na talíř a zalijeme ji směsí z mixéru, kterou jsme si na úvod dali stranou. |
Poznámka
Můžeme podávat spolu s ovocnou zmrzlinou. Množství vody na přípravu želatiny je pouze orientační - vždy se řiďte návodem na jejím obalu.