Jednoduchý recept

Žemlové chodské knedlíky s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52864

Ingredience

Na ozdobu
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
Těsto
2 polévková lžíce Kerblík
1 kávová lžička Majoránka
4 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Muškátový květ
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
170 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý
150 g Špek
4 ks Žemle tuková
Na uvaření knedlíků
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 118kJ
19% Sacharidy 69 g
93% Tuky 69 g
28% Sodík 551 mg
34% Bílkoviny 19 g

Žemlové chodské knedlíky s uzeným postup přípravy receptu:

1

Cibule očistíme a pokrájíme nadrobno. Žemle nebo housky nakrájíme na kostičky. Vařené uzené maso a špek pokrájíme na kostičky a v pánvi maso se špekem osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájenou žemli a krátce orestujeme. Vše z pánve vyjmeme, ke zbytku omastku přidáme lžíci sádla, na kterém osmažíme dozlatova cibuli.

2

Do mísy nasypeme hrubou a polohrubou mouku, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku mletého zázvoru, špetku muškátového květu, lžičku majoránky, omytý, drobně pokrájený kerblík, mléko a směs promícháme. Těsto by mělo být řidší. Poté přimícháme vychladlé maso se špekem a žemlí. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 2 lžičkami soli. Z těsta plnou lžicí odkrajujeme kousky, z nich vytvoříme kulaté knedlíky. Vaříme za občasného promíchání 15 minut. Po uvaření je vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a propícháme špejlí.

4

Knedlíky podáváme rozkrojené a ozdobené osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept