Domácí pomerančový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pomerančový likér
Domácí pomerančový likér
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52873 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
850 g | Cukr krupice |
2,5 kg | Pomeranče |
1,5 l | Voda pitná |
6 dl | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 454,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Domácí pomerančový likér postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát. |
2 | Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou. |
3 | Nakonec přecedíme přes plátno. |
4 | Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo. |
Poznámka
Pomerančový likér podáváme dobře chlazený.