Jednoduchý recept

Kuřecí stehna na ryzlinku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52986

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 hrst Kopr čerstvý
12 ks Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
150 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
7 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 331kJ
4% Sacharidy 13 g
85% Tuky 64 g
29% Sodík 582 mg
137% Bílkoviny 77 g

Kuřecí stehna na ryzlinku postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

2

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.

4

Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo i brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept