Zapečené brambory s mletým masem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s mletým masem a fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 53004 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
420 g | Fazole červené sterilované |
500 g | Hovězí maso mleté |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Majoránka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s mletým masem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací mísy postupně dáváme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev. Mleté maso si před přidáním lehce osmahneme a rozdrobíme na pánvi, poté ho také přidáme do zapékací mísy. |
2 | Směs zalijeme vývarem, přidáme worcester a na plátky pokrájené oloupané brambory. Všechno zalijeme fazolemi z konzervy, přimícháme sůl, pepř a majoránku a důkladně všechno promícháme. |
3 | Na závěr už jen stačí vše posypat sýrem, dát do trouby a péct 20 minut při teplotě 200°C. |