Fazolová směs s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová směs s klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 53023 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Dýně |
250 g | Fazole bílé sterilované |
1 ks | Klobása Dunajská |
250 g | Kukuřice sladká v nálevu |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 1,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,9mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Fazole bílé sterilované, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Kukuřice sladká v nálevu, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová směs s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Konzervu s kukuřicí a fazolemi slijeme, zeleninu necháme okapat a zatím necháme stranou. Na velké pánvi rozpálíme olej a nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a kousky dýně orestujeme doměkka. Zeleninu přesypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vaříme zakryté pokličkou cca deset minut. |
2 | Mezitím si na pánvi opečeme klobásku a poté ji nakrájíme na kolečka. Přidáme ji k zelenině a vsypeme fazole a kukuřici. Povaříme dalších deset minut, popřípadě dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. |