Knedlíčky z jater s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky z jater s kysaným zelím
Knedlíčky z jater s kysaným zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53053 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra telecí |
150 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
1 kávová lžička | Majoránka |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Vývar zeleninový |
Na uvaření knedlíčků | |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Příloha | |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 315,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,5mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra telecí, Játra vepřová, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Vývar zeleninový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky z jater s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm. |
3 | V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím. |