Grenadýrský pochod Mikoláše Alše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grenadýrský pochod Mikoláše Alše
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5307 |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Těstoviny flíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grenadýrský pochod Mikoláše Alše postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory ve slupce oloupeme a necháme je vychladnout. Jakmile jsou studené, nakrájíme je na kostičky. |
2 | Uvaříme ve slané vodě flíčky, propláchneme je a necháme okapat. |
3 | Oloupeme velkou cibuli, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme lžičku sladké mleté papriky, zamícháme a odstavíme z ohně. |
4 | Flíčky a brambory jemně přimícháme s osmahnutou cibulkou, dochutíme pepřem a solí. |
5 | Vložíme do pekáčku a dáme zapéct do předehřáté trouby. |