Kuře s mozečkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s mozečkovou nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Sádlo škvařené |
2,5 polévková lžíce | Solamyl |
80 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový mozek |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 752,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 592,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový mozek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s mozečkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Středně velké kuře očistíme, zbavíme konců křídel a osušíme, mozeček namočený do studené vody odblaníme a necháme okapat. Dále nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, nasekáme zelenou petrželku a rozšleháme vejce. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle orestujeme cibuli, přidáme mozeček, pepř se solí a vysmahneme dosucha. Potom vše zasypeme strouhankou a 2 lžícemi Solamylu, přidáme sekanou petrželku, zamícháme a odstavíme z ohně. Do směsi vmícháme ušlehaná vejce, podle chuti přisolíme a nádivku dobře promícháme. |
3 | Připravené kuře naplníme nádivkou, osolíme ho a dáme do pekáče na rozehřáté sádlo. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Při této teplotě kuře pečeme asi 45 minut bez podlévání. Po 30 minutách pečení kuře na pekáči otočíme a dopečeme dočervena. Upečené kuře přendáme na prkénko, výpek zalijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali 1/2 lžíce Solamylu a krátce povaříme. |
4 | Z hotového kuřete vyjmeme nádivku. Kuře nasekáme na porce a nádivku nakrájíme na plátky. Na talíře pokládáme vždy 1 porci kuřete, kterou přelijeme šťávou a obložíme nádivkou. |