Dip se sýrem a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip se sýrem a rukolou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53135 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
100 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 54,6mg |
Draslík | 398,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip se sýrem a rukolou postup přípravy receptu:
1 | V menší míse smícháme omytou a nasekanou rukolu, česnek prolisovaný nahrubo, citronovou kůru, citronovou šťávu, piniová semínka, olej, smetanu, sůl a parmezán. |
2 | Poté vše ručním šlehačem promícháme. Vložíme do misek a ozdobíme bazalkou. |