Recept

Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53198

Ingredience

500 g Klobása vepřová
500 g Králičí maso
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
250 ml Víno portské
0,5 ks Šalotka
8 plátek Šunka parmská
Rosol z rybízu [52833]
200 g Cukr krupice
1,2 kg Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,210 kcal
Kilojoule 5 062kJ
28% Sacharidy 103 g
82% Tuky 62 g
53% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu postup přípravy receptu:

1

Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo.

2

Rosol z rybízu [52833]:

3

Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.

Poznámka

Podáváme nakrájené na kolečka a přelité rybízovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme kořenovou zeleninu a bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept