Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 53198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Klobása vepřová |
500 g | Králičí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Šunka parmská |
250 ml | Víno portské |
Rosol z rybízu [52833] | |
---|---|
200 g | Cukr krupice |
1,2 kg | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 178,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 496,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Králičí maso, Šalotka, Sůl, Cukr krupice, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka parmská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu postup přípravy receptu:
1 | Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo. |
2 | Rosol z rybízu [52833]: |
3 | Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme. |
Poznámka
Podáváme nakrájené na kolečka a přelité rybízovou omáčkou. Jako přílohu zvolíme kořenovou zeleninu a bramborovou kaši.