Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53221 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
900 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
500 g | Kuřecí maso uzené |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 171,9mg |
Draslík | 621,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika zelená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozkrájíme na plátky, maso z poloviny uzeného kuřete na malé proužky, cibuli na kolečka a zelené papriky na proužky. Uvaříme, oloupeme a na plátky nakrájíme 2 vejce, další 2 vejce rozšleháme s osoleným mlékem. Plátky cibule spolu s paprikami zpěníme na polovině másla. |
2 | Na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče urovnáme polovinu brambor, posypeme proužky masa, sterilovaným hráškem, cibulí s paprikami a poklademe plátky vajec. Vrstvu osolíme, opepříme a zakryjeme druhou polovinou brambor. |
3 | Pekáč vložíme do předehřáté trouby na několik minut prohřát, potom zalijeme ušlehanými vejci, vrátíme do trouby a necháme zapéci dozlatova. |
4 | Naporcované zapečené brambory můžeme podávat horké i zastudena. |