Ančovičková pizza s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičková pizza s olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53246 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
150 g | Korpus na pizzu |
40 g | Mozzarella |
15 g | Olivy černé |
6 g | Oregano čerstvé |
90 ml | Protlak rajčatový |
130 g | Rajčata Cherry |
30 g | Salám Vysočina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 335,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korpus na pizzu, Mozzarella, Olivy černé, Oregano čerstvé, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Salám Vysočina mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičková pizza s olivami postup přípravy receptu:
1 | Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny, olivy taktéž rozpůlíme. Ančovičky necháme dobře okapat, poté nahrubo nasekáme. Oregano omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Mozzarellu nakrájíme na plátky. |
2 | Korpus potřeme rajčatovým protlakem. Na potřený korpus dáme plátky salámu, rajčata, olivy, ančovičky a mozzarellu. Posypeme oreganem a dáme péct do trouby na 15 minut při 230°C. |