Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53308 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
60 g | Hrozinky |
4 špetka | Kardamom |
15 g | Koriandr čerstvý |
2 špetka | Kurkuma |
50 g | Mandle pražené solené |
30 ml | Ocet bílý vinný |
60 ml | Olej hroznový |
300 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice celá |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 341,2mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna konzervovaná, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kardamom, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej hroznový, Rýže loupaná, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mandle pražené solené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky. |
2 | Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme. |