Jednoduchý recept

Telecí játra na slanině s červenou cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53311

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Cibule červená
350 g Játra telecí
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel kudrnka
4 plátek Slanina vepřová
2 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
4% Sacharidy 14 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 156 mg
65% Bílkoviny 37 g

Telecí játra na slanině s červenou cibulí postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.

2

Slaninu nakrájíme na plátky.

3

Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky.

4

V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy.

5

Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept