Zapečené tuňákové toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené tuňákové toasty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 53318 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 208,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené tuňákové toasty postup přípravy receptu:
1 | Konzervu tuňáka v oleji dáme do misky, vidličkou rozmačkáme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přimícháme kečup, drobně nasekaná rajčata a vše důkladně promícháme. Směs ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, přisypeme oregano a opět promícháme. |
2 | Toastový chléb rozložíme a na každý kousek pomocí lžící položíme připravenou směs. Toasty naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby, kde zapečeme přibližně 10 minut. |
3 | Zapečené tousty rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Tousty podáváme teplé, jako předkrm. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina. Toasty můžeme dochutit nasekanou petrželkou.