Jednoduchý recept

Smažené kuličky z hovězího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53409
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Cizrna konzervovaná
600 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Tykev
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 462kJ
12% Sacharidy 42 g
19% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Smažené kuličky z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat.

2

Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme.

4

Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Poznámka

Masové kuličky podáváme s vařenou rýží. Jídlo na talíři dobře vypadá, když rýži rozprostřeme po celém talíři, doprostřed dáme kuličky se zeleninou a cizrnou a vše ještě posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept