Smažené kuličky z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené kuličky z hovězího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cizrna konzervovaná |
600 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tykev |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 215,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna konzervovaná, Hovězí maso mleté, Kari koření, Med včelí, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené kuličky z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Rajčata scedíme a nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Sterilovanou cizrnu scedíme a necháme okapat. |
2 | Mleté hovězí maso smícháme s vejcem a moukou, podle chuti přidáme kari koření, pepř a sůl. Ze směsi vytvoříme malé kuličky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přimícháme do něj kari koření a pak v něm krátce smažíme masové kuličky. Během smažení je obracíme, aby se celé olejem obalily. Poté kuličky posypeme skořicí a ještě je asi 2 minuty smažíme. |
4 | Do pánve potom přidáme nadrobno nakrájená rajčata a tykev, scezenou cizrnu a med, přilijeme vývar a vše důkladně promícháme. Vývar přivedeme k varu a směs vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí. |
Poznámka
Masové kuličky podáváme s vařenou rýží. Jídlo na talíři dobře vypadá, když rýži rozprostřeme po celém talíři, doprostřed dáme kuličky se zeleninou a cizrnou a vše ještě posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo koriandrem.