Rafaelo buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rafaelo buchta
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5341 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
41 g | Cukr moučkový |
93 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
400 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 334,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rafaelo buchta postup přípravy receptu:
1 | Promícháme v míse sypké suroviny na těsto - mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, kokos a přidáme vejce, mléko a olej. |
2 | Vyšleháme dohladka. |
3 | Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto, které rozetřeme od středu ke krajům. |
4 | Povrch těsta posypeme kokosem smíchaným s cukrem a pečeme při 175 stupních 90 minut. |
5 | Na horký korpus rozetřeme kysanou smetanu. |
Velice jednoduchý, rychlý recept, který potěší každou návštěvu. Nám moc chutnal a mohu jen doporučit.
Rychlý recept,překvapil chutí.Jen poznámka o špatně zadaném času přípravy.Dělala jsem na plechu z receptu s 3 vejci a pela toto množství cca 30min. na 175C