Vanilková jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková jablka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53415 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 392,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr moučkový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková jablka postup přípravy receptu:
1 | Z toustového chleba si nakrájíme vykrajovátkem vánočního cukroví srdíčka nebo jiné tvary. Jablka omyjeme studenou vodou, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké půlměsíčky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla, přimícháme do něj vanilkový cukr a jablka v něm z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a dáme na talíř. Do pánve přidáme zbývající máslo a opečeme v něm nakrájený toustový chléb. |
3 | Opečený chléb a jablka rozložíme na talíře, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme. |