Recept

Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53467

Ingredience

50 g Citronová kůra
0,5 ks Citrony
50 g Křen
100 ml Majonéza
200 g Makrela uzená
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
4% Sacharidy 15 g
50% Tuky 38 g
8% Sodík 169 mg
26% Bílkoviny 15 g

Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto.

2

Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept