Hrášek se šunkou po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek se šunkou po římsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5352 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,2mg |
Draslík | 202,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek se šunkou po římsku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakŕájíme a na rozehřátém oleji v kastrolu ji osmahneme do světlé barvy. |
2 | Přidáme okapaný hrášek, opepříme jej a v oleji osmahneme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Nakonec k podušenému hrášku přidáme šunku nakrájenou na nudličky a prohřejeme. Podle chuti osolíme. |