Recept

Loštická zapečená slepice na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 53524

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Nudle široké
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
100 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
200 g Tvarůžky olomoucké malé
250 ml Zakysaná smetana
Na vývar
2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel kořen
1,2 kg Slepice
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
13% Sacharidy 46 g
77% Tuky 57 g
56% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Loštická zapečená slepice na smetaně postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou vložíme očištěnou slepici, celer, petržel, mrkev, bobkový list, pokrájené houby a cibuli a pozvolna vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Hotovou slepici vyjmeme, vývar scedíme a do čistého vývaru dáme vařit široké nudle. Zatím slepici zbavíme kostí a kůže a maso nakrájíme na kusy. Na dvou lžících sádla osmahneme cibuli nadrobno a kousky slepice na ní zprudka opečeme ze všech stran. Mezitím vařené nudle scedíme a necháme okapat. Okapané nudle promícháme s masem, zalijeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme na kousky nakrájené tvarůžky a nasekanou petržel. Směs přemístíme do bohatě sádlem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept