Loštická zapečená slepice na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loštická zapečená slepice na smetaně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Nudle široké |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
250 ml | Zakysaná smetana |
Na vývar | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1,2 kg | Slepice |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 581,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Slepice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvarůžky olomoucké malé, Houby čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Loštická zapečená slepice na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vložíme očištěnou slepici, celer, petržel, mrkev, bobkový list, pokrájené houby a cibuli a pozvolna vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Hotovou slepici vyjmeme, vývar scedíme a do čistého vývaru dáme vařit široké nudle. Zatím slepici zbavíme kostí a kůže a maso nakrájíme na kusy. Na dvou lžících sádla osmahneme cibuli nadrobno a kousky slepice na ní zprudka opečeme ze všech stran. Mezitím vařené nudle scedíme a necháme okapat. Okapané nudle promícháme s masem, zalijeme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme na kousky nakrájené tvarůžky a nasekanou petržel. Směs přemístíme do bohatě sádlem vymazaného pekáče a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |