Kořeněné tagliatelle s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné tagliatelle s parmezánem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53617 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné tagliatelle s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme. Petržel opláchneme a nasekáme nadrobno. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. |
3 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, poté odstavíme pánev z plotny, vmícháme petrželku. Osolíme a opepříme čerstvě rozdrceným pepřem. Přimícháme spolu se sýrem do uvařených těstovin a podáváme. |