Špagety s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s uzeným lososem
Špagety s uzeným lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53649 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Feta |
400 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
1 dl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 483,6mg |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 135,2mg |
Vláknina | 142,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos uzený, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Sýr Feta, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. |
2 | Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Sýr najemno nastrouháme. |
3 | Uzeného lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. |
4 | V nízkém hrnci ohřejeme smetanu téměř k varu. V jiném hrnci ohřejeme whisky, smícháme ji se smetanou, směs dochutíme pepřem, přimícháme do ní kousky lososa a vše ještě promícháme s větším množstvím nakrájené petrželky. Část petrželky ponecháme na posypání. |
5 | Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s olejem, dáme je do mísy, přelijeme omáčkou s lososem a rozdělíme na servírovací talíře. Porce podáváme posypané nastrouhaným sýrem a zbylou petrželkou. |