Těstoviny Cannelloni plněné špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Cannelloni plněné špenátem
Těstoviny Cannelloni plněné špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53694 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
8 ks | Cannelloni |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
300 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Parmezán |
150 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 181,9mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 202,5mg |
Vitamín A | 421,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Špenát mražený, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Cannelloni plněné špenátem postup přípravy receptu:
1 | Mražený špenát rozmrazíme, vymačkáme tekutinu a nakrájíme nadrobno. |
2 | Sýr Parmezán nastrouháme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. |
3 | V nízkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a ohřejeme v něm špenát. Pak hrnec odstavíme a ke špenátu vmícháme kousky šunky, polovinu nastrouhaného Parmezánu a sýr Ricotta, smetanu a vejce. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. |
4 | Těstovinové trubičky Cannelloni uvaříme v osolené vodě doměkka, pak slijeme vodu a trubičky necháme okapat. |
5 | V druhém nízkém hrnci z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, pak do ní přilijeme mléko, přidáme bobkové listy a necháme 5 minut vařit. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, odstavíme a bobkové listy vyjmeme. |
6 | Těstovinové trubičky opatrně naplníme špenátovou směsí. |
7 | Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu bešamelové omáčky a rozložíme na ni naplněné trubičky. Zalijeme zbývajícím bešamelem, posypeme zbylou polovinou Parmezánu a zapékáme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia. |
8 | Plněné těstovinové trubičky podáváme teplé. |