Toskánský salát - panzanella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánský salát - panzanella
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53714 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Bazalka |
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Meduňka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř citronový |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr Feta |
4 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 297,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 79,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ocet vinný, Voda pitná, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Cibule červená, Hrášek mražený, Meduňka, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Rajčata Cherry, Sůl mořská, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánský salát - panzanella postup přípravy receptu:
1 | Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme). |
2 | Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka. |
3 | Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme. |
4 | Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme. |