Recept

Slepičí majonéza studená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53753

Ingredience

250 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Jablka
200 g Majonéza
2 kávová lžička Ocet vinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 ks Slepice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 456kJ
3% Sacharidy 10 g
57% Tuky 42 g
29% Sodík 583 mg
71% Bílkoviny 40 g

Slepičí majonéza studená postup přípravy receptu:

1

Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.

2

Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.

3

V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.

4

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené. Pro říznější chuť je možno přidat hořčici a nakládanou okurku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept