Tortilla po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 49 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortilla po španělsku
Celkový čas: | 49 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 53791 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1,5 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Ochucená vejce | |
---|---|
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 655,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 448,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortilla po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme česnek a cibuli. Česnek rozkrájíme ho na poloviny, cibuli pokrájíme na drobno, oloupané a omyté brambory krájíme na plátky V misce vyšleháme vejce se solí a pepřem, malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, posekáme na drobno. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj česnek a plátky brambor. Brambory smažíme při střední teplotě, osolíme je, přidáme chili papričku a průběžně je obracíme. Smažíme přibližně 20 minut. Když jsou měkké, přidáme cibuli a smažíme společně. |
3 | V míse rozšleháme vejce se solí a pepřem. Brambory s cibulí vyklopíme k vejcím (česnek ne, ten vyhodíme), směs promícháme. |
4 | Do čisté pánve nalijeme asi 2 - 3 lžíce oleje. Jakmie se rozpálí, vlijeme vaječnou směs s bramborami a smažíme z jedné strany do zlatohněda. Bramborovou tortilu obrátíme tak, že na pánev přiklopíme mělký talíř, pánev obratíme, takže se tortilla obrátí. Vložíme ji neosmaženou stranu na pánev, následně osmažíme druhou stranu do zlatova. Podáváme ji posypanou petrželkou, rozkrájenou na trojúhelníky, teplou i studenou. |
Poznámka
Pokud tortilu rozkrájíme na malé kostky, jednohubky - získáme tapas, který můžeme dolnit klobásou, olivami, sýrem aj.