Pirožky s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirožky s vepřovým masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
10 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
20 g | Vaječný bílek slepičí |
80 g | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová plec |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 185,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 41,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirožky s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout. |
2 | Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout. |
3 | Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů. |
4 | Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout. |
5 | Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena. |
6 | Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé. |
7 | Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout. |
8 | Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout. |
9 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky. |
10 | Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme. |