Rolované skopové z rumunské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolované skopové z rumunské kuchyně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
90 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
10 g | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
10 g | Šafrán |
70 g | Sardelová pasta |
800 g | Skopové hrudí |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 282,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 10,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Šafrán, Sardelová pasta, Skopové hrudí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolované skopové z rumunské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Skopové hrudí dobře omyjeme, vykostíme, důkladně potřeme sardelovou pastou, ochutíme solí a pepřem. Na plát skopového masa naskládáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, potom maso srolujeme do tvaru rolády a svážeme kuchyňskou nití. Připraveně maso položíme do vhodného pekáčku, přidáme nové koření, 1/2 lžičky pepře, vložíme máslo, nakonec i šafrán. Podlijeme 3 dl vody a vložíme do nahřáté trouby. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou, dle potřeby přiléváme vodu. |
2 | Mrkev i petržel očistíme, omyjeme, rozkrájíme na silnější kolečka a vložíme do pekáčku s masem. Zeleninu spolu s masem dusíme do měkka, následně měkké maso vybereme, odstraníme kuchyňskou niť a nakrájíme na kolečka. Vydušenou šťávu posypeme moukou, zlehka opražíme, poté zalijeme 3 dl vody a vaříme do zahoustnutí omáčky. |
3 | Nakrájené maso pokládáme na jednotlivé talíře, přelijeme dušenou zeleninou v omáčce, s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé. Vhodnou přílohou je dušená rýže, ale také vařené brambory.