Dip z vajec a vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z vajec a vína
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53906 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 102,0mg |
Vláknina | 890,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z vajec a vína postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Rozdělíme na bílky a žloutky. |
2 | Bílky nasekáme na co nejjemněji a odložíme stranou. |
3 | Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, olejem, hořčicí, vínem, protlakem, prolisovaným česnekem, cukrem, solí a pepřem. |
4 | Dip před servírováním posypeme nasekanými bílky. |