Jednoduchý recept

Jahody s tvarohovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53918

Ingredience

400 g Jahody zahradní
300 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
5 dl Mléko plnotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
12% Sacharidy 42 g
11% Tuky 8 g
16% Sodík 328 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jahody s tvarohovým krémem postup přípravy receptu:

1

Tvaroh dáme do misky, přidáme žloutek a důkladně rozšleháme. Odložíme do lednice ztuhnout.

2

Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Za stálého míchání, na mírném ohni uvaříme hustý krém. Hotový krém stáhneme z ohně a za občasného promíchání necháme vychladnout. Následovně do krému vmícháme připravený tvaroh.

3

Na dno poháru dáme jahody, přelijeme je krémem a tak střídavé postupujeme až do naplnění poháru. Udržujeme v lednici, aby před podáváním byl krém dobře vychlazený.

Poznámka

Podáváme jako dezert, anebo sladký předkrm. Můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept