Remuláda s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Remuláda s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53941 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kapary |
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Okurky nakládané |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 580,7mg |
Draslík | 568,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Okurky nakládané, Pažitka, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Remuláda s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve najemno nakrájíme cibuli a celer, poté rozdrtíme celý pepř v hmoždíři. Cibuli, celer, nadrcený pepř, bobkový list a 200ml vína dáme vařit. |
2 | Vaříme dokud se neodpaří polovina směsi. Poté směs přecedíme přes síto a odložíme. |
3 | V malém hrnci rozpustíme máslo. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky, zbylé víno, odloženou směs a hořčici, nešleháme moc dlouho, mohl by se nám srazit žloutek. |
4 | Vyndáme z lázně a za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo. Nakonec jemně vmícháme nasekané okurky, petržel, pažitku, kapary, sardel, sůl a cayenský pepř. Ihned servírujeme. |
Poznámka
Tato remuláda se hodí k jakémukoliv obalovanému masu, jak ke kuřecímu, hovězímu, krůtímu, tak i k rybímu.