Recept

Smažené telecí řízky s šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54022

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kotlety
5 cl Víno Marsala
50 g Šalvěj čerstvá
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 563 mg
57% Bílkoviny 32 g

Smažené telecí řízky s šalvějí postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené telecí kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Každý řízek obložíme šalvějový lístky a šunkou a obložení sepneme k řízku párátkem.

3

V pánvi si prohřejeme olivový olej a 20 g másla. Na střední teplotě řízky smažíme po každé straně 2 minuty. Vyjmeme a hotové zabalíme do alobalu.

4

Odlijeme tuk z pánve a připečeniny rozředíme dezertním vínem. Přivedeme omáčku k varu a zahustíme ji zbytkem másla. Řízky servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept