Rajská jablíčka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská jablíčka s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54043 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 368,5mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská jablíčka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajská jablíčka osušíme a podélně rozkrojíme. Každou půlku posypeme cukrem, necháme 10 minut odležet. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do středu naskládáme řeznou stranou dolu rajská jablíčka. Okolo přidáme nakrájenou dolní část jarní cibulky. Povrch jarní cibulky posypeme nasekanou zelenou části jarní cibulky. Jablíčka smažíme přibližně 15 minut. Po dobu smažení do jablíček několikrát píchneme vidličkou, aby pouštěla rychleji šťávu. Potom jablíčka otočíme na druhou stranu. |
2 | Mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce na způsob volského oka. Vejce posypeme solí, pepřem. Povrch posypeme nasekanou petrželovou natí, drobně nasekaným česnekem. Pánev se surovinami vložíme do horké trouby na 10 minut dopéct. |
3 | Upečené jídlo vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které poklademe na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní, teplé jídlo s čerstvým chlebem nebo pečivem.