Lasagne s houbami a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s houbami a špenátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54070 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lasagne |
120 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Gorgonzola |
2 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 504,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Špenát mražený, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s houbami a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Sýry každý samostatně nastrouháme najemno. |
4 | Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné. |
5 | V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme. |
6 | Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme. |
7 | Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
8 | Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé. |